• Znáte OSB desky? Představujeme vám jejich hlavní výhody a příklady použití


Znáte OSB desky? Představujeme vám jejich hlavní výhody a příklady použití

Líbí se vám dřevěné materiály a máte chuť pustit se do výroby nábytku, obložení či podlahy? Pokud jste ještě nikdy nepracovali s OSB deskami, je načase to napravit. Jak vypadají, k čemu se dají využít a proč si je zamilujete?

Co jsou OSB desky?

OSB desky jsou složeny z tenkých plátků dřeva, které jsou na sebe pokládány a následně spojeny k sobě za vysokého tlaku voděodolnou pryskyřicí. Díky tomu, jak OSB desky vznikají a z čeho se skládají, mají několik skvělých vlastností:

  • jsou pevné i ohebné zároveň,
  • jsou tvarově stálé,
  • některé druhy jsou po speciální úpravě voděodolné.
     

Snadná manipulace a nízká cena

Kromě již zmíněných vlastností se s OSB deskami také snadno manipuluje, protože jsou lehké a jsou k dostání v několika velikostech. Díky svému složení je jejich pořizovací cena velice příznivá, což je jen další důvod k jejich pořízení.

Kdy se dají OSB desky využít a kdy sáhnout po terasových prknech

K čemu všemu se tedy dají OSB desky využít? Oblíbené jsou při výrobě nábytku, využívají se k obložení, při stavbě dřevěných domů jsou využívány jako jeden ze základních stavebních materiálů a v některých případech jimi lze nahradit terasová prkna. Ovšem pozor, do extrémně vlhkých prostředí nejsou OSB desky vhodné, ani ty voděodolné určené do exteriérů. Za takových podmínek je výhodnější sáhnout po dřevěných terasových prknech, která jsou odolná a při správné údržbě si poradí i s vlhkým prostředím.

OSB desky jsou skvělým stavebním i obkladovým materiálem. S jejich pomocí lze vytvořit kvalitní obložení, podlahu či netradiční nábytek. Díky své nízké váze se s nimi snadno manipuluje a jejich pořízení vás nebude stát jmění. Připočteme-li k tomu jejich pevnost, tvarovou stálost a ohebnost, získáme vskutku unikátní materiál.


Zdroj obrázku: madamF / Shutterstock.com

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist