Vybíráme bezpečnostní dveře

Myslíte, že už by to chtělo nové bezpečnostní dveře, ale nevíte, na co se při jejich výběru zaměřit? Už jen to, že čtete tento článek, je dobré znamení, že si necháte poradit. Podcenit vstupní dveře se totiž nevyplácí. Nekvalitní dveře jsou pro zloděje lákavější než květy pro včely. Na co si tedy dát pozor?

Číslo bezpečnostní třídy

Vchodové dveře jsou tím jediným, co vás chrání před nezvanými návštěvníky. Proto k nim musíte přistupovat s potřebnou vážností. Jedná se totiž o důležitý bezpečnostní prvek vaší domácnosti, který začíná být standardem.

Jak moc bezpečné konkrétní dveře jsou zjistíte podle bezpečnostní třídy. Ideální do bytového domu je bezpečnostní třída 3. Nejen že je velmi těžké takové bezpečnostní dveře překonat, ale lupiči moc dobře ví, že nestojí ani za tu snahu. A tak se radši jdou ihned podívat, jaké dveře mají sousedi vedle.

Odolnost proti požáru

Zloděje už jste nechali za dveřmi, ale víte, co dalšího by za nimi v nejhorším případě mělo zůstat? Požár. V případě, že na chodbě domu vypukne, měly by vám bezpečnostní dveře do bytu poskytnout dostatek času k útěku za pomoci hasičů. A platí to i v opačném směru. Dle Ministerstva vnitra musíte mít dveře bezpečnostní s certifikátem El 30. Ty vás před ohněm a ochrání po dobu 30 minut, což je dostatek času na to, aby přijeli hasiči.

Správná strana křídla dveří

Ano, dveře nejsou univerzální. Musíte si proto pohlídat, zda potřebujete levé, nebo pravé bytové bezpečnostní dveře. Naštěstí je poznat tu správnou stranu velmi jednoduché.

Potřebujete k tomu jen vaše stávající dveře, ke kterým se postavíte tak, abyste je otevírali směrem k sobě. Pak jen zkontrolujte, na které straně se nachází panty. Jestliže jsou u vaší pravé ruky, pak potřebujete pravé dveře. V případě, že jsou naopak u vaší levé ruky, budete potřebovat dveře levé.

Velikost dveří

Nejčastěji narazíte na velikost dveří v rozměrech 80 a 90 cm. Jak zjistíte, které potřebujete právě vy? Stačí změřit šířku stávajících dveří mezi levou a pravou zárubní. A nebojte se, pokud naměříte třeba 81 cm. Přesné rozměry se totiž můžou lišit, šikovní montážníci si s nimi však poradí. Nebudou totiž dávat bezpečnostní dveře do stávající zárubně, což by významně omezilo jejich funkčnost, ale připraví nové zárubně, které dveřím přizpůsobí.

Spolehlivý dodavatel

Vyhledat si na internetu „levné dveře” a koupit ty, na kterých ušetříte nejvíce, není moudré. Bezpečnostní dveře bohužel něco stojí a cena často odpovídá kvalitě. Proto hledejte spíše podle toho, jaké reference daný dodavatel má a jak dlouho už na trhu působí. Zaměřte se i na to, zda má nabízené dveře opravdu skladem, nebo je pro vás v okamžiku objednávky začne teprve shánět.

Pokud chcete mít jistotu, že v případě, kdy bude potřeba dveře seřídit nebo snad reklamovat, bude vše vyřízeno rychle a bez zbytečného protahování, najděte si společnost, která má nejbližší pobočku ve vašem krajském městě. Ideální vzdálenost je přitom maximálně 50 km od vaší adresy. Držíme palce!

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist