Užijte si zimní lenošení v klídku, pohodě – a hlavně v teple

Zimní měsíce svou atmosférou přímo svádí k lenošení – a to i přes všechen shon doma i v práci. Nebo právě pro něj? Ať už je tomu jakkoliv, dneska pro vás máme pár tipů, jak si zimní atmosféru vychutnat a užít si teplo nejen v ložnici, ale i během podvečerního odpočinku u knihy či televize.

Udělejte si teplíčko a pohodlí pomocí hebkých dek a polštářků

K podzimnímu odpočinku rozhodně patří šálek teplého nápoje – ať už jde o čaj, svařák nebo třeba horkou čokoládu, pohodlný gauč a samozřejmě příjemná hřejivá deka.

Pro lenošení během klidného víkendu či večera je ideální sáhnout po mikroplyšové dece s beránkem, která vám dopřeje rovnou několik benefitů.

V první řadě vás samozřejmě zahřeje, ale kromě toho vám její hebké objetí navodí pocit skutečné pohody a odpočinku. No a za třetí – jen se na ně podívejte. Mikroplyšové deky s beránkem jsou zkrátka krásné a v pokoji tak poslouží také jako elegantní tečka za podzimní a zimní výzdobou.

Nechte se zahřát hřejivou vůní i teplem svíčky

Dopřejte si skutečně důkladnou relaxaci. Zapalte si doma večer svíčku, která dodá vašemu interiéru příjemnou atmosféru a také místnost lehce prohřeje.

Nezapomeňte ani na kouzlo aromaterapie. Správně zvolené vůně vám navodí příjemnou odpočinkovou náladu (nebo naopak produktivní, do ložnice si můžete pořídit například levandulovou vůni, se kterou se vám bude nádherně usínat) a pocit domácí pohody.

Dopřejte si i v předvánočním shonu chvilku pro sebe.

Teplota v ložnici – jaká je ideální a jak se v posteli co nejefektivněji zahřát?

Po zaslouženém odpočinku přichází na řadu snad ještě zaslouženější spánek. Spánek je možná tím nejdůležitějším, co svému tělu můžeme dopřát.

Pro skutečně kvalitní noční odpočinek by teplota v ložnici neměla překročit 19 °C, proto doporučujeme v ložnici příliš netopit. Naopak. Před tím, než se uložíte, v ložnici pořádně provětrejte, čímž ji nejen trošku shladíte, ale také do místnosti dostanete čerstvý vzduch, který je pro nerušený spánek nepostradatelný.

Jenže co když prostě zimě neholdujete a v noci se často budíte právě chladem?

Předcházejte pocitům nočního chladu volbou vhodného ložního prádla.

Opět doporučujeme sáhnout po mikroplyšovém povlečení, které je nejen nádherné, ale především hřejivé. Nezapomeňte ani na mikroplyšové prostěradlo, přes které zima nebude mít šanci.

Pokud vám ani to nestačí, nebojte se sáhnou po thermo přikrývkách, které vás zahřejí i v těch nechladnějších podmínkách. 

Autor článku

O autorovi

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist