Nevíte, kam s letními věcmi na zimu? Máme řešení

I když je bydlení v prostorném rodinném domě stále u spousty lidí preferovanější než bydlení v panelákovém bytě, současná situace je taková, že se mnozí spokojí i s podnájmem. Ten pochopitelně oproti bydlení v domě nabízí celou řadu výhod, hlavně úsporu práce. Nemusíte se totiž starat o zahradu, ani o dům jako takový.

Na druhou stranu jste však relativně hodně omezeni prostorem, což může být problém hlavně při snaze uskladnit sezónní věci, které nebudete přes zimu potřebovat.

Pozor na hlodavce u oblečení

Po skončení parného léta řeší drtivá většina obyvatel panelákových bytů nezáviděníhodný problém. Vzhledem k omezenosti skladovacích prostor v bytových jednotkách není téměř možné nalézt další místo, kam uskladnit nepotřebné sezónní oblečení a předměty. Typicky se jedná například o oblečení. Pokud se během podzimu a zimy nechystáte na exotickou dovolenou do teplých krajin, pak plavky, kraťasy nebo letní šatičky určitě jen tak neobléknete. Nastává tedy otázka, kam oblečení uskladnit, protože v bytě vám bude pouze zabírat místo.

Většinu z vás asi napadne dát nepotřebné letní oblečení do krabice a umístit ji do bytového sklepa. To však není úplně dobrý nápad, protože se v tomto prostoru můžete potýkat nejenom s vlhkostí, ale také s hlodavci, kteří se v novém a voňavém oblečení okamžitě usídlí. Při opětovném rozbalení krabic vás tedy může čekat nemilé překvapení, nehledě na prach, kterého se v běžném sklepě jednoduše nezbavíte. Daleko lepší možnost uskladnění představuje pronájem skladovací kóje.

Jak uskladnit boty?

Osobní skladové kóje je kromě letního oblečení možné využít také na dlouhodobější úschovu letní obuvi. Dá se totiž předpokládat, že v kruté a mrazivé zimě žabky nebo plátěné tenistky pravděpodobně neobujete. U obuvi je však problém skladování přes zimu ještě složitější než u oblečení, protože boty zaberou více místa.

Naštěstí i v tomto případě můžete využít osobní skladové kóje. Nezapomeňte veškerou obuv řádně očistit a ošetřit výrobcem doporučeným způsobem. Kůži nakrémujte a nechte dostatečnou dobu zaschnout. Pouze tak budete mít jistotu, že vaše oblíbené boty přežijí zimu bez větší úhony.

Proč si pronajmout osobní sklad?

Dlouhodobé uskladnění letního oblečení a obuvi představuje pouze jedny z důvodů, proč byste se měli dříve či později zamyslet nad pronájmem osobní skladové kóje. Extra skladovací prostor se vám totiž bude hodit i v jiných životních situacích, typicky během rekonstrukce bytu nebo stěhování. Jakmile se chcete pustit do výraznějších stavebních úprav, musíte se na určitou dobu zbavit většiny nábytku.

Abyste jej nemuseli mít na chodbě nebo u příbuzných, stačí jej jednoduše přestěhovat do pronajaté skladovací kóje, kde se mu nic nemůže přihodit. Pronájem osobních skladů pak mohou využít i vysokoškolští studenti, kteří nechtějí své věci stěhovat z koleje domů.

Kolik budete potřebovat místa?

Všem vám je asi jasné, že osobní skladové kóje také disponují omezeným prostorem a že nejsou nafukovací. Na to však jejich provozovatel myslel už při budování jedinečného konceptu skladování, takže jsou k dispozici sklady různých velikostí. Sami si tak můžete zvolit, kterou kóji si pronajmete v závislosti na tom, kolik věcí do ní chcete uložit. Jen pro vaši představu, do skladu o velikosti 3 m2 se vejde asi 20 velkých krabic, lampa, úzká knihovna, dvoumístná pohovka a televize. Budete-li potřebovat poradit s výběrem vhodné kóje, neváhejte provozovateli zaslat nezávaznou poptávku.

Osobní skladovou kóji určitě využijete. Její pronájem je navíc cenově dostupný a věci si v ní můžete nechat i několik měsíců, aniž by došlo k jejich přeskladnění nebo otevření vašeho skladu.

Zdroj obrázku: Perfetstorage.cz

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist