Jak zabezpečit auto v novém bydlení: tipy pro ochranu a pojištění

S novým bydlením přichází řada příjemných, ale bohužel i nepříjemných záležitostí. Papírování, zařizování. Člověk by v tom shonu snad až zapomněl na svoje auto. Přitom i jemu je třeba se v souvislosti s novým bydlením alespoň trochu věnovat. Minimálně tomu, jak jej co nejlépe zabezpečit a pojistit.

Správné pojištění

Pořádné pojištění je základ. To platí pro cestu na hory i pro vlastnictví auta. Číslo jedna je povinné ručení, které, jak už název napovídá, je skutečně povinné. To ale svého majitele ochrání leda před tučnou pokutou a placením za škody, které při nehodě spáchal jiným. Proto by u čísla jedna nikdy nemělo končit. To, co si každý platí pro svou vlastní ochranu, se nazývá havarijní pojištění. Kdo o něj někdy projevil zájem, ví, že se nabízí v širokém cenovém spektru. To neodráží jen hodnotu pojištěného auta, ale též to, co vše je tímto pojištěním kryto. Kdo často jezdí po dálnici, určitě ocení třeba připojištění čelního skla, které ve vysoké rychlosti zničí i poměrně malý kamínek. A že jich od kamionů odletuje... A ten, kdo se stěhuje do nového bydliště, by si naopak měl zkontrolovat, zda se jeho havarijní pojištění vztahuje i na vandalství, živelnou pohromu a podobně. Než člověk zjistí, pod kterým stromem nemá parkovat, protože z něj za větru padají větve, nebo vedle kterého souseda nemá parkovat, protože ten parkovat neumí, a na okolních autech tak přibývají šrámy, to přece jen chvíli trvá. 

Parkování v garáži

A jak auto zabezpečit? Nejlepší varianta, kde mít schovaného plechového miláčka, je vlastní garáž. Parkování v garáži má nejen blahodárný vliv na stav karoserie, ale i na bezpečí vozu samotného. I do garáže si ale otrlý zloděj může troufnout. Rozhodně se proto vyplatí investovat do zabezpečení. Speciální bezpečnostní garážová vrata by měla být volbou číslo jedna. Pokud v garáži parkujete skutečně drahý vůz, asi byste měli zauvažovat i o alarmu. Na trhu dnes existuje velmi široká nabídka. Díky moderním technologiím pak můžete mít přehled o svém autě i dalších věcech v garáži vlastně neustále, a to prostřednictvím chytrého telefonu.

Parkování na vlastním pozemku

Nemáte garáž, ale můžete parkovat na vlastním pozemku, hezky za plotem? I v tomto případě můžete zvýšit bezpečí pro váš vůz. Samozřejmě můžete kolem domu postavit čtyřmetrový plot a k tomu koupit smečku dobrmanů, ale pojďme se na celou věc podívat poněkud sofistikovaněji. Začněme třeba řádně zabezpečenými vraty, ideálně na dálkové ovládání. Poměrně snadno lze nainstalovat i kamerový systém, který bude vaše zaparkované auto neustále hlídat. Pomůže ale i taková drobnost, jako je osvětlení se senzorem pohybu. Vedle toho existuje i řada variant bezpečnostního osvětlení. Specializovaná firma vám nabídne řešení přímo na míru. Záleží, jak vysokou částku chcete investovat.

Parkování na veřejném parkovišti

Nejrizikovější varianta na závěr. Musíte-li na nové adrese nechávat auto na veřejném místě, končíme vlastně tak, jak jsme začali. Hlavně mějte dobře nastaveno pojištění auta. Svému plechovému miláčkovi totiž v takovém případě moc pomoci nemůžete. Maximálně tím, jaké místo k parkování najdete. Pokud tedy na sídlišti máte možnost volby. Určitě se nevyplácí parkovat pod starými stromy, zejména pod těmi se suchými větvemi. A pokud se bavíme o ochraně majetku, kterým auto určitě je, můžete jít štěstí naproti. Parkujte pod lampami veřejného osvětlení, kam si leckterý zloděj nebo chuligán netroufne. Jackpotem pak je, pokud v blízkosti vašeho bydliště máte parkovací místo pod dohledem kamer. I ty mají na lidi s nekalými úmysly odstrašující vliv. Pokud pak k nějakému poškození nebo, nedej bože, k odcizení vašeho vozu dojde, znatelně zvyšují šanci na vyřešení. Držíme palce, abyste záznam z nich nikdy nepotřebovali.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist