Byty k pronájmu Havířov

4.5 z 5 (20 hodnocení)

  • Byty
  • Česká republika
  • Moravskoslezský kraj
  • Karviná
  • +2
Připojit ke skupině na Facebooku

Kompletní výpis pro pronájem bytů Havířov! Najděte s námi libovolnou z 10 inzerátů pronájem bytů Havířov. Zprostředkujeme Vám váš vysněný domov už od 3 500 Kč/měsíc. Pořiďte si některou z inzeráty na pronájem bytů právě zde a tady Havířov. Praktický výběr a aktuální nabídka pro pronájem bytů Havířov na jednom místě!

Kompletní výpis pro pronájem bytů Havířov! Najděte s námi libovolnou z 10 inzerátů pronájem bytů Havířov. Zprostředkujeme Vám váš vysněný domov už od 3 500 Kč/měsíc. Pořiďte si některou z inzeráty na pronájem bytů právě zde a tady Havířov. Praktický výběr a aktuální nabídka pro pronájem bytů Havířov na jednom místě!

Zobrazit více
Seřadit:
Zobrazit:

Pronájem bytů Havířov

Na našem realitním portálu si můžete zobrazit přehled novostaveb i starších bytů vhodných k rekonstrukci. Lokality vhodné k pronájmu bytů jsou zejména městské části Město, Podlesí a Šumbark. Pokud chcete vidět nabídku bytů v Havířově v některé ze zmíněných oblastí, můžete tento požadavek vyplnit v poptávce a zaslat nám ji společně s Vašimi kontaktními údaji. Následně se s Vámi spojíme a představíme Vám různé varianty, které odpovídají Vašemu očekávání o nájemním bydlení.

Nejvhodnější lokality k pronájmu bytu

MĚSTSKÁ ČÁST MĚSTO

Nejlidnatější městská část, kde žilo k 1. 1. 2019 celkem 31 489 lidí. Leží v samotném srdci města. Městská část je lemována Hlavní a Dlouhou třídou a nachází se zde nejvíce budov a bytových domů postavených ve stylu socialistického realismu, které jsou významnou kulturní památkou. V blízkosti je množství parků, jako Central park, Školní park, Dětský park a Park Mládeže. Městskou částí protéká řeka Lučina.

Je zde magistrát města Havířov, Nemocnice s poliklinikou, obchodní centrum, množství restaurací, specializovaných prodejen a poskytovatelů služeb.

MĚSTSKÁ ČÁST PODLESÍ

K 1. 1. 2019 byl celkový počet obyvatel na úrovni 14 008. Podlesí je třetí nejlidnatější městskou částí Havířova. Jedná se o výstavbu převážně panelových domů, mezi které jsou zasazeny ostrůvky s několika rodinnými domy. Sídliště je lemováno významnou dopravní spojnicí Dlouhou třídou. Za centrum je považováno nedávno revitalizované náměstí Na Terase, obchodní komplex Permon a kulturní dům Leoše Janáčka, kde se rovněž nachází i lesopark s odpočinkovou zónou.

Podlesí je sídlem Okresního soudu, finančního úřadu, úřadu práce, městské policie a řady mateřských i základních škol.

Zejména v blízkosti Dlouhé třídy mohou obyvatelé vybírat z velkého množství restaurací a barů. K dispozici je supermarket Albert, prodejna COOP a Kaufland, které jsou soustředěny rovněž v blízkosti Dlouhé třídy a ulice Těšínská.

Podlesí leží východně od městské části Město, a tudíž to obyvatelé sídliště mají blízko i do Nemocnice s poliklinikou a přilehlých parků.

MĚSTSKÁ ČÁST ŠUMBARK

Počet obyvatel k 1. 1. 2019 činil 17 471. Jedná se o první havířovské sídliště, které zde bylo vybudováno v 90. letech minulého století. Součástí této městské části není jen hustá panelová výstavba, ale také obchodní centra, školy, potraviny, specializované prodejny a sportovní areál. Obyvatelé Šumbarku mají k dispozici městskou knihovnu a poštu.

Na rozhraní městské části Město a Šumbark leží vlakové nádraží, které zajišťuje spojení s krajským městem. Mezi městskými částmi Šumbark, Město i Podlesí je zajištěna pravidelná linka MHD. Protéká jím Šumbarský a Pezgovský potok.

Vývoj cen u bytů k pronájmu

Nájemní bydlení v Havířově převládá nad byty v osobním vlastnictví. Největší poptávka je po menších bytech s dispozicemi 1+1 – 2+1.

Lidé za nájemné v Moravskoslezském kraji zaplatili v září 2019 v průměru 182 Kč za 1 m2. Oproti stejnému měsíci roku 2018 došlo k nepatrnému nárůstu, protože tou dobou nájemné vycházelo 180 Kč za m2. Průměrné nájemné u bytu o velikosti 60 m2 je aktuálně 11 721 Kč. O rok dříve nájemné činilo 11 338 Kč. Došlo k meziročnímu nárůstu o 3,4 %.

Nepleťte si pronájem s podnájmem

Jak už ze slov vyplývá, podnájem je podřízen pronájmu. Jako nájemce máte mnohem větší práva, proto si dejte pozor na to, s kým smlouvu podepisujete. Jako podnájemce byste uzavírali smlouvu s nájemcem, nikoliv vlastníkem bytu. Byli byste omezeni na svých právech a Vaše smlouva by automaticky zanikla poté, co by došlo k vypovězení nájemní smlouvy.

Opakovaně se umisťujeme v rozmezí třetí a čtvrté pozice v internetových vyhledávačích. Na našem realitním portálu jsou vybrané inzeráty stovek realitních kanceláří.

Níže jsou kategorie s jednotlivými typy bytů dle dispozičního řešení. Vyberte si některou z možností a prohlédněte si konkrétní varianty, které splňují Vaše očekávání:

Nejste si jisti, jestli si chcete své nové bydlení pronajmout, nebo rovnou koupit? V tom případě zvolte některou z kategorií níže. Následně se Vám zobrazí přehled bytů, které svou velikostí přesně odpovídají Vašim požadavkům:

Prohlédněte si také jednotlivé pozemky, komerční prostory, rekreační objekty a další bytové i nebytové jednotky, které jsou aktuálně v naší nabídce:

K nájemnímu bydlení si můžete vybrat i některou z lokalit, které obklopují Havířov a spadají do Moravskoslezského kraje:

Nejčastěji hledané nemovitosti

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit výpis

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist