Zpět na přehled
  • prodej
  • Ostatní

4.5 z 5 (25 hodnocení)

Prodej kostela svatého Václava v Roudníkách

4 490 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.
Připojit ke skupině na Facebooku

Popis

  • Zámek, hrad, památka
  • konstrukce: Cihlová
  • stav: Velmi dobrý
  • plocha: m2

Připravil jsem pro Vás jednu netradiční, zato velice zajímavou nemovitost na prodej.

Touto nemovitostí je kostel svatého Václava v Roudníkách s přilehlým hřbitovem. Kostel pochází z druhé poloviny 14. století a byl vybudován v románském stylu, nyní je však gotický. V 70. letech 20. století byl kostel rekonstruován a zhruba o 20 let později prohlášen za kulturní památku. Celý kostel obklopuje hřbitov, který má rozlohu 2.682m2 a město Chabařovice zaštiťuje jeho správu na základě nájemní smlouvy s majiteli.

Tento vesnický kostel prošel velmi zajímavým a bohatým stavebním vývojem. První zmínka o něm pochází z roku 1352. Nejedná se však o rok jeho výstavby. Z této nejstarší fáze se zachovala loď. Dnešní vrcholně gotický presbytář se sakristií pochází až z poslední čtvrtiny 14. století. Hmotu kostela dotvořila pozdně gotická věž z první čtvrtiny 16. století.

Vstup do kostela se nachází na západě, tedy v rámci věže. Jím se vstoupí do podvěží, z něhož vede široký vstup do lodi, ze které je krásný pohled na hlavní oltář. Monumentální kamenný oltář byl dílem sochaře Hörnigka ze saské Pirny a do kostela byl vestavěn v roce 1607. Oltář je situován v presbytáři, který je oddělen od lodi vysokým triumfálním obloukem.

Při dříve zmíněné rekonstrukci v 70. letech 20. století byly přemístěny varhany z roku 1882 z kostela svatého Martina ze zaniklé vesnice Tuchomyšli. Varhany byly renovovány nynějšími majiteli a jsou stále dobře naladěné, jak můžete slyšet ve videoprohlídce.

Na západě kostela dominuje k lodi přisazená mohutná hranolová věž. Presbytář s trojbokým závěrem je od obdélné lodi odsazen. K presbytáři, zpevněném na nárožích a na severní straně opěrnými pilíři, z jižní strany přiléhá přízemní sakristie. Loď i presbytář kryje sedlová střecha. Věž je pak ukončena stanovou střechou a sakristie vysokou střechou pultovou.

Majitelé koupili tento kostel před devíti lety od trmické farnosti a od té doby se o kostel náležitě starali a pořádali zde různé náboženské akce, především tedy bohoslužby. Postupem času nynějším majitelům ubývalo sil, až se nakonec rozhodli pro vyhledání nového majitele. Někoho, kdo by se o kostel staral se stejnou vervou, jako se vždy starali oni.

Trocha historie, více fotografií a informací o kostelu na vás čeká na těchto stránkách:
https://makler-teplice.cz/kostel-v-roudnikach/

V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat

Prodej zámku Chabařovice, stav je uveden jako velmi dobrý, o ploše 290 m2, pozemek o velikosti 2973 m2, se zastavěnou plochou 266 m2, zkusit to můžete ještě tady, Zámky Ústí nad Labem, elektro je zavedeno, a to 230V.

Sale, Houses Historic properties, 290 m - Chabařovice - Roudníky

I have prepared for you an unconventional but very interesting property for sale. This property is the church of St. Wenceslas in Roudníky with the adjacent cemetery. The church dates from the second half of the 14th century and was built in the Romanesque style, but now it is Gothic. In the 1970s, the church was reconstructed and about 20 years later declared a cultural monument. The whole church is surrounded by a cemetery, which has an area of 2,682 m2 and the city of Chabařovice protects its administration on the basis of a lease agreement with the owners. This village church went through a very interesting and rich construction development. The first mention of it comes from 1352. However, this is not the year of its construction. A ship has been preserved from this earliest phase. Today's highly Gothic presbytery with sacristy dates back to the last quarter of the 14th century. The body of the church was formed by a late Gothic tower from the first quarter of the 16th century. The entrance to the church is located in the west, i.e. within the tower. Through it you enter the basement, from which there is a wide entrance to the nave, from which there is a beautiful view of the main altar. The monumental stone altar was the work of the sculptor Hörnigk from Pirna in Saxony and was built into the church in 1607. The altar is situated in the presbytery, which is separated from the nave by a high triumphal arch. During the previously mentioned reconstruction in the 70s of the 20th century, the organ from 1882 was moved from the church of St. Martin from the defunct village of Tuchomyšli. The organ has been renovated by the current owners and is still in good tune as you can hear in the video tour. To the west of the church, a massive prismatic tower attached to the nave dominates. The presbytery with a triangular end is set back from the rectangular nave. The presbytery, strengthened at the corners and on the north side with supporting pillars, is adjoined from the south side by the ground-floor sacristy. The nave and presbytery are covered by a gable roof. The tower is then finished with a pitched roof and the sacristy with a high counter roof. The owners bought this church nine years ago from the Trmice parish, and since then they have taken proper care of the church and organized various religious events here, mainly religious services. Over time, the current owners lost strength until they finally decided to look for a new owner. Someone who would care for the church with the same vigor they always had. A bit of history, more photos and information about the church await you on these pages: https://makler-teplice.cz/kostel-v-roudnikach/ Feel free to contact me if you are interested!

Základní info

Evidenční číslo:
T0004
Typ:
Ostatní, Zámek, hrad, památka prodej
Adresa:
Roudníky, Chabařovice, Ústí nad Labem
Cena:
4 490 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Poznámka k ceně:
včetně provize RK a právního servisu, včetně DPH, bez poplatků, včetně provize, včetně právního serv
Stav:
Velmi dobrý
Typ budovy:
Samostatně stojící
Konstrukce:
Cihlová

Cena obsahuje

včetně DPH, včetně právního servisu, s provizí RK, bez poplatků

Plochy

Plocha pozemku:
2973 m2
Plocha užitná:
290 m2
Plocha zastavená:
266 m2

Počty místností, umístění

Počet pokojů:
6

Energetická náročnost budovy/bytu

Dopravní dostupnost

Autobus, Silnice


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist