Zpět na přehled
  • prodej
  • Domy

4.1 z 5 (19 hodnocení)

Prodej honosné vily u zastávky tramvaje, Liberec.

37 000 000Kč Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.
Připojit ke skupině na Facebooku

Popis

  • Vila
  • konstrukce: Smíšená
  • obytná: 1852 m2
  • zastavěná: 632 m2
  • pozemek: 2060 m2
  • stav: Samostatně stojící
  • stav: Dobrý
  • lokalita: Klidná část obce
  • Sklep
  • Parkování

Ve výhradním zastoupení nabízíme prodej nemovitosti, tzv. horní nebo také prostřední vily továrníka Ginzkeye, kolaudované v osmdesátých letech 19. st. ve stylu historizující architektury, s prvky renesance, baroka a klasicismu, stojící na členitém půdorysu o výměře 632m2. Tato honosná stavba, s jedním PP, dvěma NP a celoplošně využitelným podkrovím pod mansardovou, plochou, střechou, je součástí pozemku o celkové výměře 1428 m2.
Rodinný dům syna světoznámého průmyslníka a mecenáše Ignáce Ginzkeye, plnil původně funkci bydlení, např. zde žila a tvořila dcera Ignáce Ginzkeye st., malířka Hermine Ginzkey. Teplo rodinného krbu tu nacházeli ale i spříznění členové této slavné, německé rodiny. Kromě bydlení, díky velkoryse pojatému, prostorovému uspořádání, sloužila vila také jako reprezentativní sídlo, místo setkávání významných osobností tehdejšího politického, kulturního i hospodářského života. Dnes je ještě možné v některých místech budovy spatřit původní překrásnou, štukovou výzdobu interiérů, impozantní schodiště s mramorovými výplněmi, mohutnými sloupy a ornamentálně zdobeným, schodišťovým zábradlím. Dominantou interiéru je pak prostor čtvercového atria se šesti sloupy z růžového mramoru a to pod kruhovou, prosklenou klenbou se čtyřmi lunetami, přičemž v jedné z nich zaujme krásné vyobrazení žen při vázání koberců.
Po II. sv. válce přešla budova do správy státu. V r. 1958 zde bylo vytvořeno státní zdravotnické zařízení, jež bylo v r. 1994 zprivatizováno. Pod správou společnosti Zdravotnické středisko Vratislavice, s.r.o., slouží dodnes. Má zde sídlo a provozuje svoji lékařskou praxi 6 ordinací, potíže s pohybovým aparátem řeší odborníci rehabilitačního centra a svoji živnost si zde otevřela, nutno říci úspěšně i kadeřnice a pedikérka.
Budova prošla v r. 1973 významnou rekonstrukcí, při které došlo také k připojení na městský parovod. V suterénu bylo zřízeno rehabilitační centrum se saunou a dvěma bazénky (akt. mimo provoz). V r. 1988 proběhla rekonstrukce topného systému s nákladnou modernizací a v roce 2010 byla provedena také rekonstrukce střechy. S odvoláním na schválený a od 12.3. 2022 účinný Územní plán, se nabízený pozemek, včetně stavby, nachází na pozemku, ÚP označený SC, tedy s funkcí plochy smíšené, bytové, centrální, kdy lze využít stavby ke komerčnímu, ale též bytovému nebo kombinovanému užívání. Jinými slovy, mohla by se vila dožít, díky svému umístění, začleněním do zámeckého komplexu i své renezance. Po pravdě, nutno říci, stavba svým původem, svojí jedinečností, půvabem i neskutečným potenciálem, nabývá na významu i tím, že je takovým důstojným zakončením překrásně zrekonstruovaného komplexu zámecké zahrady a významných budov a to nemluvě o dopravní dostupnosti s napojením na dálnici a městskou dopravu.

Pro více informací se obracejte na svého makléře.

Prodej vily Liberec, stav je uveden jako dobrý, umístěný v lokalitě, kde je klidná část obce, z celkového počtu 3 podlaží, o ploše 1852 m2, pozemek o velikosti 2060 m2, se zastavěnou plochou 632 m2, a zahradou 1428 m2, a mnohem více na, Vily Liberec, je vybaven či je k dispozici sklep, parkování, zahrada, elektro je zavedeno, a to 400V.

Sale, Houses Villas, Liberec.

In exclusive representation, we offer the sale of real estate, the so-called upper or middle villa of the manufacturer Ginzkey, approved in the eighties of the 19th century. in the style of historic architecture, with elements of the Renaissance, Baroque, Classicism and the emerging Art Nouveau, built on a rugged floor plan of 632 square meters. A detached building with one floor, two floors and an attic under a mansard, flat, roof, is part of a plot with an area of 1428 m2. The family house of the son of the world-famous industrialist and patron Ignác Ginzkey served as a housing function, for example, the daughter of Ignác Ginzkey Sr., the painter Hermine and subsequently other related members of this famous German family lived and worked here. However, it was also used as a representative seat, a meeting place for important personalities of the political, cultural and economic life of the time. This corresponds to the generously designed building with a richly decorated facade, but also the beautiful, stucco interior decoration, the impressive staircase with marble panels, massive columns and ornately decorated stair railings. The dominant feature of the interior is the space of the square atrium with six columns made of pink marble, under a circular, glazed vault with four lunettes, one of which depicts women tying carpets. After II. St. war, the building passed into state administration. In 1958, a state medical facility was created here, which was naturally privatized in 1994. Under the administration of the company Zdravotnické středisko Vratislavice, s.r.o., it still serves today. The building underwent a major renovation in 1973, which also connected to the city's steam pipeline. A rehabilitation center with a sauna and two swimming pools was set up in the basement (currently out of order). In 1988, the heating system was reconstructed using a heat pump installation, and in 2010 the roof was also reconstructed. With reference to the approved and from 12.3. 2022 effective Zoning Plan, is offered land, including sold real estate, with the designation SC, ie mixed, residential, central areas, where the building can be used for commercial, but also residential or combined use. In other words, the villa could live to see its renaissance. In my opinion, there were enough of those beautiful properties that we are only looking at today from period photographs. Contact your broker for more information.

Základní info

Evidenční číslo:
00241
Typ:
Domy, Vila prodej
Adresa:
Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Liberec
Cena:
37 000 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Poznámka k ceně:
včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
Stav:
Dobrý
Umístění:
Klidná část obce
Typ budovy:
Samostatně stojící
Konstrukce:
Smíšená

Cena obsahuje

včetně právního servisu, s provizí RK, s poplatky

Plochy

Plocha pozemku:
2060 m2
Plocha užitná:
1852 m2
Plocha zastavená:
632 m2
Plocha sklepa:
588 m2
Plocha zahrady:
1428 m2

Počty místností, umístění

Počet pokojů:
6
Počet NP:
3
Počet PP:
1
Typ objektu:
patrový

Energetická náročnost budovy/bytu

Vybavení objektu

Zahrada, Parkování, Sklep

Dopravní dostupnost

Vlak, Silnice, MHD, Autobus, Dálnice


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist