Vylaďte si svou koupelnu se vším všudy díky fototapetě

Dekorace na zeď patří v interiéru k těm nejoblíbenějším a ani fototapeta do koupelny není výjimkou. Aby však působila v interiéru tím správným dojmem, je vždy nutné ji sladit s okolním vybavením. A to i ve chvíli, kdy ji chcete uplatnit jako solitéru. Sázet jen na jeden výrazný aspekt se totiž obvykle nevyplatí – naopak.

Právě kvůli němu pak často celý prostor působí disharmonicky a my se v konkrétní místnosti jednoduše necítíme dobře. Ovšem vhodně zvolený doprovod textilních nebo jiných dekorativních prvků může efekt tapet ještě více umocnit. A na co si tedy dát pozor?

Fototapeta do koupelny a kombinace vhodných materiálů

Pokud plánujete pořízení dekorace na zeď do koupelny ve formě fototapet, měli byste především dbát na jejich materiál. Musí být odolné vůči změnám teploty i proti vyšší okolní vlhkosti. A jako bonus by měly jít i omývat, což bohužel není u všech modelů zdaleka pravidlem. To jsou všeobecně známé věci. Ovšem jak to zařídit, pokud chcete zvolený motiv zkombinovat ještě s pozadím – ideálně také z tapety?

Pak vás kromě použitého materiálu musí zajímat i tloušťka. Je-li rozdíl v síle lepené vrstvy výrazný, pak to společně oběma tapetám nikdy nebude slušet, i kdyby spolu jinak po všech dalších stránkách ladily opravdu sebelépe. A stejně důležitá je i textura. Pamatujete si, že vinyl vždy nejlépe ladí s vinylem, vlies s vliesem apod. Občas sice obdobné experimenty (tedy použití rozdílných materiálů) na samolepící dekoraci do koupelny vypadají dobře, ale jde spíše o výjimky. Pokud tedy nemáte mezi známými bytového architekta anebo sami nevynikáte perfektními plánovacími schopnostmi, pak na tento typ odvahy ve své koupelně raději zapomeňte.

Fototapeta na zeď – lesklá nebo ne?

Jestliže váháte nad tím, jaké vyznění své koupelně dopřát, pak vsaďte na akcenty. Ovšem pozor – nesmíte to s nimi přehánět. Aktuálně sice takříkajíc frčí lesklé vzory, ovšem pokud by jich bylo v prostoru moc, spíše by se navzájem přehlušovaly a výsledek by opět nevypadal pěkně. Pokud je tedy vaše fototapeta do koupelny lesklá, pak už si další lesklé vzory v celé místnosti odpusťte. Jestliže přece jen chcete sáhnout po dalších tapetách, pak vsaďte nejlépe na naturální barvy nebo velmi  jemné vzory. Mnoho motivů najdete na https://myloview.cz/

U nich je však též nutné počítat s harmonií. Jestliže se v místnosti nachází více než dva (což je v koupelně vzhledem k přítomnosti nejrůznějších druhů textilu více než pravděpodobné), pak by spolu měly navzájem ladit. Jinak bude ohrožen celkově harmonický vzhled  a vaše koupelna tak rozhodně nebude přívětivým prostorem pro relaxaci, ale spíše místností, v níž se rozhodně necítíte dobře. A v takovém prostředí je těžké se soustředit na kýžený odpočinek. Mnohem spíše se ho budete snažit co nejrychleji opustit, což rozhodně není dobře.

Samolepící fototapeta do koupelny aneb usnadněte si práci

A jak tapetu v této místnosti co nejjednodušeji aplikovat? Pokud nechcete riskovat potřísnění nábytku speciálním lepidlem na tapety (které lze z podkladu smýt jen velmi obtížně), pak vám skvěle poslouží moderní samolepící tapeta. Cenový rozdíl mezí ní a klasickým kouskem není tak velký, ovšem aplikuje se mnohem jednodušeji a také rychleji. Navíc díky ní dokážete i vychytat chyby. Moderní tapety vám totiž dovolí je ihned po aplikaci ještě jednou nebo dvakrát odlepit a podle potřeby tak vyrovnat možné nedostatky.

Dekorace koupelny – jak vybrat vhodný vzor

Správně zvolená fototapeta na zeď by vám také měla pomoci s optikou místnosti – stačí mít jen na myslí dvě základní pravidla: horizontální vzory místnost rozšiřují a vertikální ji opticky zvyšují. Vzájemná kombinace není příliš doporučována – a to především ve chvíli, kdy se tento nevšední prvek mísí rovněž s použitím různých sytostí barev. Něco podobného totiž nevypadá nikdy dobře.

V interiéru, který potřebuje jeden jediný výrazně akcentovaný prvek, je pak sázkou na jistotu 3D tapeta do koupelny, která za žádných okolností nesplývá  s pozadím a přitom dokáže vyniknout tak akorát, aniž by zastínila jiné dekorace koupelny ve svém okolí. A to se rozhodně počítá.

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist