Výhody vysokých matrací a jak zvolit správnou výšku

Na jak vysoké matraci usínáte? Musíte každé ráno pracně vstávat nebo z postele seskakujete? U matrací platí pravidlo, že čím vyšší matrace, tím větší pohodlí vám nabízí. Proč? Představujeme vám hlavní výhody vysokých matrací. Některé z nich vás překvapí, ale všechny vás přesvědčí o jednom: vysoké matrace jsou skvělé.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Příjemné ranní vstávání

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, kdybyste nemuseli každé ráno vstávat z postele, ale naopak z ní sestupovat? Vysoké luxusní matrace vám takové pohodlí poskytnou. Musíme vás ale varovat, ranní sestupování z postele je návykové. Pokud si pořídíte kombinaci vysoké postele a matrace, nebudete toho litovat. Rozhodně totiž neplatí, že nad výběrem matrace byste se měli zamýšlet až ve vyšším věku. Čím dříve si kvalitní matraci pořídíte, tím lépe se vám bude spát a tím méně bolestí vás bude po ránu trápit.

Zamilujte se do líné pěny

Matrací, která dokáže měnit lidské životy, je ta vyrobená z líné pěny. Usínání na takové matraci totiž připomíná spaní na nebeském obláčku. Svůj název získala díky tomu, že si dokáže zapamatovat tlak, jímž na ni lidské tělo působí a do své původní podoby se navrací velice pozvolna. Matrace z líné pěny dokonale zkopíruje tvar vašeho těla a nebude vás nikde tlačit. Líná pěna rovněž dokáže zajistit optimální polohu páteře ve spánku a dodat tak spáči maximální pohodlí.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Pěnové matrace jsou jedničkami na trhu

Pěnové matrace obecně se mezi spáči těší ohromné popularitě. Jsou totiž příjemně měkké, prodyšné a pohodlné. Často navíc nabízí dvě možnosti tvrdosti-na každé straně jinou. Můžete si je tedy obracet podle toho, na jak tvrdou matraci máte právě náladu.

Jak vybrat matraci? Čím vyšší, tím lepší

Nejste-li si jistí, jak zvolit výšku matrace, vyzkoušejte si v obchodě různé výšky a vyberte si tu pro vás nejpohodlnější. Při výběru výšky matrace ale vždy dávejte přednost matracím, které měří alespoň 20 centimetrů.

Zdroj obrázku: FotoDuets / Shutterstock.com

Menší nebo větší matrace? Jaký rozměr matrace je ideální?

Také rozměr matrace má vliv na kvalitu vašeho spánku. Rovněž se držte pravidla, že čím větší matrace, tím lepší. Buďte maximalisté a dopřejte si pohodlí. Velikost matrace samozřejmě musíte přizpůsobit roštu. Než se ale pustíte do výběru, mějte na paměti, že matrace má být minimálně o 20 centimetrů delší než člověk, co na ni bude spát. Co se šířky matrace týče, nejrozšířenější je rozměr 90 centimetrů, ovšem lidé, kteří jsou prostorově výraznější by se rozhodně neměli bát pořídit si širší matraci. Zajistí si tím pohodlí během spánku.

Zdroj obrázku: Friends Stock / Shutterstock.com

Povlak na matrace a topper je samozřejmostí

Stejně jako je samozřejmostí to, že na přikrývkách a polštářích máte povlečení, mělo by být samozřejmostí také použití potahu na matraci. Chcete-li výšku matrace ještě o několik centimetrů protáhnout, použijte topper. Jedná se o ochrannou svrchní matraci, která se dá jednoduše srolovat a položit na postel. Přes topper ještě samozřejmě patří prostěradlo.

Pohodlí během spánku vám zajistí i vhodně zvolené pyžamo

Ať už zainvestujete do ortopedické matrace, zdravotnické matrace nebo matrace z líné pěny, úplné pohodlí vám zajistí také vhodně zvolené pyžamo a noční košile. Důraz při jejich výběru musí být kladen hlavně na pohodlí, co vám poskytnou. Čím volnější střih a prodyšnější materiál, tím lepší.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Vychutnávejte si každé ráno pocit, že spíte na královské posteli. Zapomeňte na nepohodlné vstávání a místo toho začněte z postele po ránu sestupovat. Uvidíte, že díky vysoké matraci bude vaše ranní vstávání pohodlnější a noční spánek vydatnější.

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist