Smrkové dveře mají hned několik pozitiv – stanou se vaším šampionem?

Výběr interiérových dveří není tak jednoduchým úkolem, jak se na první pohled zdá. Jakožto pevné prvky našich interiérů si zaslouží dveře mimořádnou pozornost – nemění se se změnou sezóny, módního trendu nebo nálady. Proto je vhodné vybírat pečlivě a hledat kvalitu. I současný interiérový design se přiklání k tomu, že módní je především nadčasovost. V souladu s touto filozofií jsou stálicí našich interiérů dřevěné dveře. Nejrozšířenějším materiálem je přitom smrkové dřevo.

Smrkové dřevo má samo o sobě mnoho plusů, které ho předurčují k tomu stát se právoplatným šampiónem našich srdcí. Je to dřevo odolné a houževnaté, pevné a zároveň lehké. Na výrobu nábytku, dveří apod. je vhodné i proto, že příliš nesesychá a nebortí se. Suchý smrk je navíc velmi trvanlivý. V neposlední řadě lze velmi dobře opracovat do hedvábné hladkosti, nalakovat, namořit – zkrátka a dobře lze ho dokonale přizpůsobit vaší představě.

Teď ale přímo ke smrkovým dveřím – proč jsou pro váš interiér to pravé?

Smrkové dveře se hodí do každého interiéru.

O tom není žádný pochyb a klidně bychom za to dali ruku do ohně. Dřevěné dveře, obzvláště ty smrkové – za chvíli si řekneme proč – jsou zcela univerzální a mohou zdobit opravdu jakýkoliv byt či dům. Asi každého napadne, že smrkové dveře jsou tím pravým do rustikálních interiérů, na chalupu, do bydlení zařízeného v dnes velmi moderním „boho“ stylu… pokud patříte mezi milovníky takového bydlení, pravděpodobně sáhnete po dřevěných dveří s profilovými lištami, podélnými či svislými kazetami a jinými zdobnými prvky.

Smrkové dveře jsou ale skvělou volbou i do klasicky či dokonce minimalisticky zařízených interiérů. Stačí pouze eliminovat výše zmíněné zdobné prvky a skvělý doplněk nadčasového interiéru je na světe. Smrk je minimalistický i svou kresbou. Nebývá tak sukatý jako jiné dřeviny a dveře lze vybrat dokonce v bezsuké variantě. Podívejte se třeba na dveře ZDENA či NIKOLA, které svým jednoduchým designem do moderního interiéru perfektně zapadnou.

Je jen na vás, zda chcete dřevěný vzhled dveří „přiznat“ a vybrat si u nás z nabídky lazur (dveře můžeme nicméně dodat i bez povrchové úpravy), nebo budete chtít přírodní dřevěný vzhled potlačit a dveře nechat nalakovat lakem jakéhokoliv odstínu ze vzorníku RAL.

Smrkové dveře nezruinují váš rodinný rozpočet

Dřevo není samozřejmě tím nejlevnějším materiálem, kterým můžete své bydlení zařídit. Je ale dobrou investicí – tedy vyšší počáteční cena se vám v průběhu let spokojeného a bezproblémového užívání vrátí. V naší nabídce najdete jak dveře z výběrového bezsukého smrku, tak tzv. dveře RUSTIK, které se vyrábí z cinkové smrkové spárovky, která je podélně lepená napojovaným zubovitým spojením a působí tak romantickým rustikálním dojmem. K tomu přispívají i vodorovné či svislé kazety a klasické skleněné průhledy. Tyto dveře jsou prodávány za velmi rozumné ceny.

Jedná se o dveře opět velmi univerzální. Můžete si vybrat dveře bez povrchové úpravy, dveře povrchové mořené či ošetřené transparentním lakem. Jediné, čemu bychom se u dveří RUSTIK vyhnuli, je povrchová úprava krycí barvou RAL – důsledkem by mohlo být nežádoucí pnutí a praskání laku.

Smrkové dveře vyrobené v České republice, to je prostě srdcovka

Jelikož jsme v MAND.CZ sami zastánci české výroby a kvalitní české výrobky se snažíme hledat co nejintenzivněji, jsou i naše smrkové dveře vyráběné v České republice. O výběrový smrkový masiv zpracovaný do třívrstvých hranolů nebo spárovky se starají „zlaté české ručičky“ a výsledky jsou opravdu luxusní. Poctivé dřevěné dveře s vůní domova mohou zdobit i vaše bydlení a vy se můžete krom kvalitního interiérového prvku těšit i z toho, že jste podpořili českou výrobu.

Výhodou toho, že jsou smrkové dveře vyráběny v České republice, je i to, že není problém nechat vyrobit dveře atypické. Standardní rozměry dle ČSN jsou šíře 60, 70, 80 a 90 cm a výška 197 cm. Pokud se ale vaše představy o ideálních dveří pro interiér liší, neváhejte nás kontaktovat. Jsme připraveni na vše. V dnešní době interiérový design „fandí“ především dveřím vysokým (klidně až ke stropu). Pokud jste i vy propadli tomuto trendu, nebojte se nás kontaktovat a vsaďte na nadčasové smrkové dveře.

Dřevěné dveře jsou přirozeným izolantem

Všechny dřevěné dveře jsou poměrně „šikovné“. Dřevo je přirozeným izolantem, smrkové dveře tak samy od sebe tlumí šíření hluku a také tepelně izolují. Tyto přirozené vlastnosti jsou vítaným benefitem.

I smrkové dveře mohou být posuvné do stavebního pouzdra

Dřevěné dveře sice představují klasiku v našich interiérech, to ale neznamená, že se nemohou efektně „propojit“ se žhavými interiérovými novinkami. Dřevěné dveře nemusí být otočné, ale mohou být posuvné – a to posuvné na stěnu nebo do stavebního pouzdra.

Posuvné dveře do stavebního pouzdra jsou populární zejména díky tomu, že extrémně šetří prostor. Místo, které běžně zaberou otočné dveře, posuvné dveře nepotřebují. Pro manipulaci s dveřním křídlem není potřeba žádný extra prostor. Pouzdra Eclisse z nabídky MAND.CZ jsou díky technologickým vychytávkám na špičce světového trhu se stavebními pouzdry pro posuvné dveře, a proto i tou nejlepší volbou. Pouzdra Eclisse prochází neustálým vývojem, a tak si s nimi nekupujete jen pouzdra, ale i obrovský potenciál pro váš interiér, například pro stěnu, v níž je stavební pouzdro zabudované. Vychytaná pouzdra Eclisse totiž umožňují, aby bylo možné tuto stěnu využít zcela běžným způsobem – pro elektrické vedení a umístění například svítidel na stěnu, zavěšení polic nebo jiného nábytku apod.

Smrkové dveře jsou investicí, kterou do budoucna rozhodně oceníte. Díky tomu, že si můžete dle svého vkusu a zařízení interiéru přizpůsobit jejich zevnějšek, získáváte zcela univerzální interiérový prvek, který krom perfektního estetického dojmu zapůsobí i nadčasovou kvalitou.

Autor článku

Mand CZ s.r.o.

O autorovi

Dveře a Podlahy – jsme rodinná firma a děláme věci po svém – to poznáte, pokud navštívíte naší stylovou prodejnu v Praze 4 kde najdete zázemí a kvalitu pro řešení Vašeho bydlení. PODLAHY, DVEŘE a KLIKY na ploše 330 m2 – Praha 4. Máme pro Vás připravenou velkorysou prezentaci dveří a podlahových krytin.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist