Oživte váš obývací pokoj bez velkých investic

Hledáte způsob, jak proměnit svůj obývací pokoj, aniž byste utratili celé jmění? Máme pro vás několik tipů, jak oživit tento důležitý prostor v domácnosti a přitom šetřit peněženku.

Potahy na sedací soupravu

Jednou z nejsnadnějších cest, jak změnit vzhled vašeho obývacího pokoje, je výměna potahů na sedací soupravě. Potahy mohou být nejen ekonomickou alternativou, ale také prodlouží životnost vašeho nábytku. Nabízí se různé varianty - od jednoduchých až po originální vzory. Prozkoumejte širokou nabídku na Decodoma.cz a vyberte si ten pravý potah pro váš interiér. Věděli jste, že můžete vybírat i potahy na rohové sedací soupravy?

Čističky vzduchu

Kvalita vzduchu je v obývacím pokoji zásadní. Zkuste investovat do čističky vzduchu, která zajistí čistý a zdravý ovzduší ve vašem domově. Pokud přemýšlíte nad koupí této pomůcky, je můžete tím i podpořit české firmy, který tyto produkty prodávají. Jednou z firem je například e-shop Nanospace.cz, který se dlouhodobě zabývá nano technologií a pomáhá například alergikům k pohodlnějšímu životu.

Barevné doplňky

Malé změny v barevných doplňcích mohou mít velký dopad. Jemné polštáře, deky nebo závěsy mohou vnést do obývacího pokoje novou atmosféru.

Barevné trendy roku 2023

V roce 2023 se barevné trendy ve světě interiérového designu zaměřují na kombinaci teplých a chladných odstínů, přírodních materiálů a originálních vzorů. Při výběru barevných doplňků pro váš obývací pokoj se nebojte experimentovat a proměnit atmosféru svého prostoru. Zde je několik klíčových trendů, kterým se můžete inspirovat:

Zemité tóny

Trend zemských tónů je v roce 2023 stále populární. Teplo těchto barev dodá pokoji příjemný pocit útulnosti. Hnědé, zelené, šedé a okrové odstíny v kombinaci s přírodními materiály, jako je dřevo, kůže nebo len, vytvářejí harmonický a klidný prostor.

Chladné barvy

Chladné odstíny, jako je modrá, fialová nebo zelená, mohou vnést svěžest a klid do obývacího pokoje. Zejména syté tóny, jako je indigo nebo petrolejová modř, přidávají hloubku a eleganci.

Pastelové tóny

Pastelové odstíny zůstávají v trendu a dokonale doplňují jak teplé, tak chladné barvy. Světle růžová, bledě modrá nebo zelená mohou být skvělým základem pro kombinaci s výraznějšími barvami nebo neutrálními odstíny.

TIP: Pokud máte například kuchyňskou linku spojenou s obývacím prostorem, můžete zkusit přemalovat i kuchyňskou linku. Podívejte se jak na to na webu Homago.cz. (https://www.homago.cz/i/860/jak-prebarvit-kuchynskou-linku-zkuste-kryci-barvy-lazury-i-laky)

DIY dekorace

Proč nevyužít svých dovedností a vytvořit nějaké originální dekorace? Vyrobte si vlastní obrazy, rámečky na fotografie nebo třeba svícny. Tím nejen ušetříte peníze, ale také přidáte osobitý nádech vašemu obývacímu pokoji. Pro Váš jsem našli hezké video, kde je i jednoduchý návod, jaké DIY dekorace můžete vytvořit. (https://www.youtube.com/watch?v=PGdsB8JBytk)

Mohlo by vás také zajímat jak na renovaci dětského pokoje.

Autor článku

Ing. Václav Brynda

O autorovi

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist