Nástrahy Airbnb ubytování: Zkušenosti a rady nad zlato

Blíží se vám letní dovolená a rádi byste zkusili sdílené ubytování? Airbnb portál je spolehlivý, ovšem na podvodníky narazíte kdekoliv. Nakonec vás může překvapit i docela obyčejná smůla. Jak se připravit na nejhorší a vyhnout se případným následkům? Shrnuli jsme Airbnb zkušenosti a vytáhli pro vás to nejdůležitější. Na tyhle věci si dejte při hledání toho správného ubytování pozor!

Co dělat, když onemocníte covid-19

Vlastník ubytování nemá žádnou povinnost se o vás během nemoci postarat, ani vám jakkoliv pomoci. Proto myslete na covid cestovní pojištění, které vás ochrání, když během pobytu v zahraničí onemocníte covid-19. Ale i v případě, kdy vám bude uložena preventivní karanténa.

Cestovatelé a jejich Airbnb zkušenosti se v této oblasti shodují – je lepší se připravit na nejhorší. Jen si vezměte, jak se epidemiologická situace neustále mění. Jelikož izolace bývá delší než víkendový pobyt, budete mít jistotu, že o vás bude postaráno po celou dobu.

A pokud vám ubytovatel neumožní delší pobyt, asistenční služba vám pomůže najít náhradu. Navíc vám pojišťovna zaplatí náklady na návrat domů. Pokud byste covid-19 onemocněli, z cestovního pojištění se zaplatí léčebné výlohy a cesta zpět. Vše vyřídíte před cestou z pohodlí domova, online cestovní pojištění je sjednané během pár sekund.

Nepodceňujte recenze!

Je dobré se vždy trochu seznámit se zemí, kam se chystáte. To abyste věděli, co od hostitele, a nakonec i celého ubytování, čekat. Využijte online Rady pro cestovatele a nic vás nepřekvapí. Ani státní svátek!

Díky Airbnb recenzím nahlédnete pod pokličku. Co o hostiteli říkají předchozí návštěvníci? Jak bylo uklizeno? Vyšel jim majitel vstříc a nechal je ubytovat po půlnoci? Pokud navíc dodali vlastní fotky z pobytu, tím lépe pro vás. Nevyplatí se bydlet u nedůvěryhodného člověka. Mimo pozitivních ohlasů si prohlédněte i ty negativní. Za nejspolehlivější platí hostitelé s titulem superhostitel.

Jak funguje Airbnb? Platby předem!

Tohle je železné pravidlo, na které se můžete spolehnout. Až na malé výjimky se většinou vše platí předem online přes portál. Nejen částka za pobyt, ale i za úklid. Když by hostitel vyžadoval nějaké extra peníze, například poplatky městu atd., ale i zálohu za klíče nebo kauce za apartmán, má povinnost tuto skutečnost uvést v popisu ubytování.

Při čtení Airbnb recenzí čas od času na tento nešvar narazíte. Ač se může člověk splést a zapomenout něco zmínit, ve vašem zájmu je neplatit nic, co nebylo v podmínkách. Mohlo by jít o podvodníka. A v takovém případě byste se ke svým penězům jen těžko dostali zpět.

Ubytování vybírejte co nejstrategičtěji

Moje Airbnb zkušenost je taková, že se vyplatí pečlivě prostudovat danou lokalitu. Vila nebo byteček může být jako z pohádky, pokud je ale daleko od centra, stanice MHD nebo pláže, budete s tím mít akorát samé problémy. Lokalita je důležitá hlavně v případě, že cestujete letadlem nebo autobusem a nemáte s sebou vlastní auto. Berte to i tak, že ušetříte za taxíka a hromadnou dopravu.

A co na to storno podmínky?

V dnešní době člověk nikdy neví, zda nakonec bude moct odletět. Cestovní pojištění – covid vás ochrání, pokud si přidáte připojištění Storno cesty. A ač je to k nevíře, cesty se dnes ruší i z jiných důvodů, než je covid-19. Bývá proto lepší (zejména když máte malé děti) zajistit ubytování u hostitele, který vám vrátí peníze v případě, že nebudete moct přijet. Bohužel takových je jako šafránu. Tím spíš, když je sezóna.

Co je v domě, není pro mě

U sdíleného ubytování se může stát, že nebudete moct používat všechno, co je doma. Nejde jen o Wi-Fi a fén v koupelně. V popisu nabídky si proto raději dvakrát ověřte, že jsou k dispozici všechny věci, které potřebujete. Někde vás v kuchyni nechají použít jen rychlovarnou konvici, jinde zase nevadí, když si uvaříte a dáte si věci do ledničky.

Co dělat, když nejste spokojeni

Tohle je asi ta nejhorší věc, která se může stát. Naštěstí je právo na vaší straně. Vše si pečlivě zdokumentujte a kontaktujte zákaznickou podporu. Nenechte se odbýt a dožadujte se nápravy. Měli by vám zajistit jiné ubytování. A za noci, které jste nečerpali, většinou pošlou peníze zpět.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist