Jak zabezpečit dům během delší nepřítomnosti?

Zde je několik způsobů, jak zajistit, aby váš dům zůstal bezpečný.

Mějte sbalené kufry a objednané letiskové transféry. Domluvili jste se se sousedem, že vám bude krmit domácí zvířata a zalévat květiny. Udělali jste však vše pro to, aby byl váš domov během vaší nepřítomnosti v naprostém bezpečí?

Nezáleží na tom, zda je důvodem vašeho odjezdu práca v zdravotníctve v zahraničí, dovolená nebo služební cesta. Zde jsou čtyři způsoby, jak zajistit, aby váš příbytek zůstal chráněn před možnými katastrofami a vloupáním po celou dobu vaší nepřítomnosti.

Je někdo doma?

Pokud žijete v oblasti s vyšší mírou kriminality, zkuste někoho z rodiny požádat, aby občas zašel do vašeho bytu nebo domu a strávil tam několik hodin. V podstatě chcete, aby to vypadalo, že je někdo neustále doma. Požádejte sousedy, aby vám přebírali poštu. Váš dům nebude vypadat opuštěně, což jistě odradí případné zloděje.

Pokud se chystáte letecky, zvažte rezervaci transferu z letiště. Nechte auto zaparkované doma, aby to vypadalo, že jste nikam nejeli. Je to velmi snadné, protože existují systémy pro rezervaci čehokoli online - dnes najdete rezervačný systém pre fitness centrá i letištní transfery.

Sdílet, či nesdílet?

Dávejte si pozor na to, co sdílíte na sociálních sítích. Omezte zveřejňování fotografií nebo sdílejte své zážitky pouze s nejbližšími přáteli. Samozřejmě je velmi lákavé sdílet fotografie a videa z dovolené nebo z nové práce. Dávejte si však pozor na to, kdo může vaše příspěvky vidět. Na sociálních sítích, jako je Facebook nebo Instagram, si upravte nastavení soukromí a zajistěte, aby se k vašim informacím nedostali cizí lidé.

Pokud máte čas, projděte si své přátele a sledující a odstraňte všechny, které neznáte. Nebo nesdílejte vůbec nic a užívejte si skutečného života!

Co se skrývá pod rohožkou?

Pokud máte ve zvyku nechávat náhradní klíče schované pod rohožkou nebo pod kamenem v okrasné zahradě, raději je před odchodem přemístěte dovnitř. Možná si říkáte, že je to samozřejmost. Ve spěchu před odjezdem na to však můžete snadno zapomenout. Případně předejte klíč spolehlivému sousedovi nebo členovi rodiny.

Předcházení katastrofám

Zabezpečení vašeho domova neznamená jen jeho ochranu před zloději. Abyste předešli požárům nebo přepětí, nezapomeňte odpojit všechny nepotřebné spotřebiče - například televizory, kávovary, lampy, nabíječky atd. Vzhledem k tomu, že katastrofy mohou zasáhnout i tu nejlépe připravenou domácnost, zvažte pojištění své domácnosti.

Škody způsobené vodou mohou být také nákladné - i malý únik vody, který trvá týden nebo dva, může mít fatální následky. Pokud se chystáte na delší dobu odjet, vypněte hlavní uzávěr vody v domě.

Foto: elements.envato.com

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist