Jak přizpůsobit byt pejskovi? Bez těchto věcí se neobejdete

Uvažujete o pořízení pejska? Pak jistě přemýšlíte i nad všemi povinnostmi, které tenhle velký životní krok provázejí. Pojďme si shrnout základní vybavení do bytu, bez kterého se pro začátek rozhodně neobejdete.

Zdroj obrázku: Nataliya Kuznetsova / Shutterstock.com

Stejně jako lidé i psi potřebují ve vaší domácnosti stálé místo. Potřebují prostor na spaní, jídlo nebo hraní. Pokud si tedy plánujete pořídit psa, myslete na tyto věci s dostatečným předstihem. V opačném případě vám pes přinese více starostí než radosti.

Pokud si chcete pořídit štěně, musíte počítat s tím, že to zpočátku nebude snadné. Je těžké vysvětlit tak malému tvorovi, že by neměl trhat polštáře nebo shazovat věci z polic. Budete potřebovat hodně trpělivosti a času.

Než si pořídíte čtyřnohého mazlíčka, zamyslete se nad základními potřebami pro psy. Patří mezi ně například miska na jídlo a vodu, pelíšek, hračky nebo kvalitní vodítko. Tyto věci můžete vyhledávat prostřednictvím portálu Biano, kde uvidíte ty nejlepší nabídky z ověřených e-shopů. Díky tomuto vyhledávači máte možnost ušetřit spoustu času, nemusíte totiž procházet jednotlivé stránky zvlášť.

Zdroj obrázku: Yuriy Golub / Shutterstock.com

Praktická rada: V tomto případě platí, že méně je někdy více. Nekupujte pro svého psa příliš mnoho hraček a dalších potřeb. Kupujte jen to nejnutnější a postupně dokupujte, co vám bude opravdu chybět.

Místo pro krmení

Nejprve byste měli psovi vyhradit místo, kde se bude krmit. To může být v kuchyni, případně u jeho pelíšku. Protože pes může při krmení dělat nepořádek, doporučujeme umístit toto místo do kuchyně.

Mísy můžete také sladit s prvky v kuchyni. To vám dává možnost vytvořit dokonalý celek. Doporučujeme pořídit si dvě misky z nerezové oceli nebo kameniny. Rozhodně se vyplatí investovat do kvalitnějších kusů.

Zdroj obrázku: Phuttharak / Shutterstock.com

Náš tip: Zatímco na jídlo doporučujeme nerezovou misku, která je hygienická a snadno se udržuje, na vodu doporučujeme kameninovou misku, která je stabilnější.

Prostor pro spaní

Chcete, aby váš pes spal s vámi v posteli, nebo sám v pracovně? Samozřejmě se můžete rozhodnout i bez nás, ale doporučujeme zvolit pejskovi vlastní pelíšek. Koneckonců i pes potřebuje své soukromí. Kromě toho by určitě nebylo příjemné, kdyby vás v noci budilo chrápání vašeho domácího mazlíčka.

Ideální pelíšek pro psy

Pokud jde o pelíšek, měli byste svého psa naučit, aby ho používal od samého začátku. Jinak ho budete rozmazlovat a nebudete mít žádné soukromí – ať už ve vlastní posteli, nebo na gauči. Skvělým řešením jsou například pletené koše, do kterých vložíte omyvatelné polštáře. Mimochodem, každý pes bude mít také radost z útulné deky, která je určena jen pro něj.

Zdroj obrázku: Javier Brosch / Shutterstock.com

Bezpečnost je nejdůležitější

Zpočátku budete pravděpodobně trávit většinu času se svým mazlíčkem. Přijde však doba, kdy ho budete muset nechat doma samotného. Proto doporučujeme zamykat místnosti, kam váš čtyřnohý přítel nesmí, a stejně tak pro začátek pejska na situaci připravit.

Kromě různých hraček či pamlsků, je třeba pejska uklidnit a naučit ho na to, že se za určitou dobu zase vrátíte. Jinak může mít separační úzkost, ničit vám věci nebo štěkat. Jak odnaučit psa štěkat je každopádně velké téma, které si žádá samostatný prostor..

Pokud jde o schody, zábradlí je skvělým řešením. A pokud nechcete po návratu domů najít psí spoušť, měli byste cenné předměty a hrnce uložit na vyšší místa. Můžete si také ušetřit práci a vymalovat stěny omyvatelnými barvami. Koneckonců pes se venku rychle ušpiní a bílé stěny to téměř vždy odnesou.

Zdroj obrázku: Leszek Glasner / Shutterstock.com

Vlastní toaleta vašeho psa

Záleží na tom, jak psa vychováváte. Pokud však trávíte dny v práci, doporučujeme pořídit domácí toaletu pro vašeho psa. Zápachu se neobávejte. Jedná se o výrobky navržené a vyrobené tak, aby jejich specifický pach cítil pouze pes. Ušetříte si tak starosti s mytím podlahy, v horším případě i koberců. Koneckonců ne každý pes vydrží celý den nebo celou noc bez vykonání potřeby.

Toaleta pro domácí mazlíčky je opravdu skvělým řešením. Protože pes nebude nucen zadržovat potřebu, nevzniknou žádné zdravotní problémy. Psa byste měli naučit chodit na záchod již v raném věku, protože později by to mohlo být problematické.

Doufáme, že jsme vás našimi tipy inspirovali, a také doufáme, že svému novému čtyřnohému kamarádovi zařídíte ten nejlepší domov!

 

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist