Jak připravit zahradu na léto: trendy a tipy od odborníků

Léto se blíží a je čas připravit svou zahradu na slunečné dny. Přinášíme vám aktuální trendy v zahradním designu a užitečné rady od odborníků.

Sekání trávy a úprava zahrady před létem

Léto je období, kdy si chceme vychutnat svou zahradu, ale také období, kdy se musíme postarat o její údržbu. Prvním krokem k dokonalému letnímu bydlení v zahradě je sekání trávy a úprava zahrady. Vybírejte stroj na sekání trávy s přesností, aby odpovídal velikosti a tvaru zahrady. Rostliny a okraje zahrady je nutné pravidelně obstarávat a zkracovat. Určitě, pokud máte starý stroj, se vyplatí investice do sekaček s pojezdem, která ušetří síly na jiné aktivity.

Pokud hledáte novou inspiraci pro svou zahradu, zkuste minimalistický styl a zdůrazněte zelenou barvu rostlin. Do zahrady přidejte i více květin, vytvořte si záhony, které budou oku lahodit. Dále můžete využít přírodní prvky, jako jsou kameny a dřevo. Inspiraci čerpejte například Pinterest.com.

Trendy v zahradním designu pro rok 2023

Každý rok se zahradní design vyvíjí a přináší nové trendy. Pro rok 2023 jsou trendy rostliny s velkými listy, různé druhy trav a květiny s jasnými barvami. Další trendem jsou zahradní prvky, jako jsou vodní prvky, sochy a dekorace z kovu.

Vytvořte si v zahradě relaxační zónu, kde si můžete odpočinout a užít si zahradní atmosféru. Vhodné jsou například pohodlné sedačky nebo houpačky, nebo ratanový zahradní nábytek, které vás uklidní a nabíjí energií. Také se prosazuje zahrada s eklektickým stylem, kdy můžete různé prvky spojovat podle vlastního vkusu.

Vířivka v zahradě: Jak ji vybrat a údržba

Vířivka je oblíbeným prvkem v moderní zahradě, který nabízí relaxaci a zároveň se stává stylovým doplňkem. Výběr vhodné vířivky pro zahradu zahrnuje mnoho faktorů, jako je velikost, typ, počet sedadel a design. Po instalaci vířivky je důležité dbát na její údržbu a čistotu. Pravidelně kontrolujte a čistěte filtry, abyste zajistili, že voda je čistá a hygienická. Je důležité také udržovat správnou úroveň pH a chloru vody.

Při používání vířivky se ujistěte, že dodržujete bezpečnostní opatření. Při koupání v ní může dojít k úrazům nebo k nebezpečí utonutí, zejména pokud je v vířivce alkohol. Pokud máte děti, mějte na paměti, že vířivka není vhodná pro děti mladší 12 let.

Pokud přemýšlíte o koupi nové vířivky určitě se podívejte na recenze a nebo se zeptejte svých přátel. Například podle webu Arecenze je aktuálně nejlepší vířivka Belatrix Mountine 120 Rattan. Tato vířivka má moderní design a je vhodná pro 4 až 6 osob s 120 tryskami. Ratanové obložení dodává vířivce stylový vzhled, zatímco vestavěný systém filtrů a UV lampy zajistí vysokou úroveň čistoty vody. (zdroj: článek srovnání vířivek na webu arecenze.cz.)

Základní tipy pro úpravu zahrady

Léto je ideální čas pro užívání zahrady a relaxaci v ní. Abyste si mohli užít svou zahradu naplno, je důležité ji připravit na léto a pravidelně se o ni starat. Dbejte na údržbu trávníku a zahrady, a využijte aktuální trendy v zahradním designu pro rok 2023.

Pokud plánujete instalaci vířivky, zvažte výběr a údržbu, a dbajte na bezpečnostní opatření. S těmito tipy a trendy od odborníků můžete mít krásnou a moderní zahradu, kde si budete moci užít slunečné dny a relaxaci v příjemném prostředí. Další tipy naleznete například v tomto článku.

Autor článku

Ing. Václav Brynda

O autorovi

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist