Jak efektivně ušetřit na každodenních nákupech?

Potraviny či drogerie se domů nakupuje na denní bázi, jak ušetřit?

Zdroj: unsplash.com, Jakub Kapusnak

Tipy na nákup levných potravin

Při nákupu potravin je důležité hledět nejen na cenu, ale také na kvalitu, kterou není nutné snižovat, využívá-li zákazník akčních nabídek uvedených ve slevových letácích. Tam je totiž supermarkety aktualizují zhruba jednou týdně a vždy nabídnou výhodné ceny na potravinové i nepotravinové zboží. Dalším zdrojem slev jsou mobilní aplikace vybraných supermarketů, které tak odměňují věrné zákazníky.

Taková levná vejce však nemusíte shánět pouze v supermarketu, zkuste se porozhlédnout i na farmářském trhu, kde jsou příležitostně k dostání za lepší ceny, a ještě navíc tím podpoříte místní zemědělce. Tento případ se samozřejmě netýká pouze levných vajec, nýbrž i zeleniny, ovoce nebo masných výrobků. Skvělým tipem také je, sepíšete-li si před návštěvou obchodu nákupní seznam, díky němuž nebudete nakupovat věci, které nepotřebujete.

Jak ušetřit během pořizování oblečení?

Stejně jako u potravin, tak i u oblečení jsou skvělým zdrojem akčních nabídek slevové letáky. Pravidelně slevové prospekty vydává například společnost Pepco nebo Kik. Kik leták příští týden nabízí tu výhodu, že již dopředu přesně víte, jaké zboží se zlevní, a tak si podle toho můžete rozplánovat své nákupy. Stejně, jako je zdrojem oblíbených slev Kik leták příští týden, je tomu tak u sezónních výprodejů.

Obecně se nejvyšší slevy dají sehnat v období po Vánocích, na začátku nového roku nebo koncem sezony, kdy prodejci potřebují uvolnit místo ve skladech. I v tomto případě spousta společností zaměřujících se na prodej oděvů umožňuje zapojení se do věrnostních klubů, které slibují speciální slevy například v den narozenin.

Několik tipů na závěr

Efektivně ušetřit peníze se dá i jinak než využíváním nabídek obsažených v akčních letácích. Jedním ze způsobů je například uskutečnění nákupu oblečení, elektra či čehokoliv jiného skrze cashbackový portál. Díky tomu se vám po zaplacení nákupu v internetovém obchodě vrátí určité procento zpět na účet. Třeba takový Black Friday je skvělým způsobem, jak vybrat levné, a přitom kvalitní elektro, jelikož právě v tento den dochází ke snižování cen až o několik desítek procent. V každém případě si však ohlídejte i nabídky konkurenčních společností, mnohdy se stává, že je zboží k dostání za ještě příznivější ceny.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist