Co všechno umožní krbová kamna s výměníkem?

Kamna s výměníkem mají mnoho výhod, o kterých jste ani netušili.

Krbová kamna byla v dřívějších dobách nedílnou součástí každé chalupy. Později je nahradily klasické kotle na uhlí a brikety. Vzhledem k náročnosti na emise i kotle na tuhá paliva nahrazují postupně ekologické kotle na elektřinu a plyn. Postupem času vzhledem ke stále se navyšujícím nákladům za vytápění, lidé opět začali ve velkém nakupovat krbová kamna a krbová kamna s výměníkem, která za roky prošla výraznou změnou. Nabízejí nejen poutavý design, ale také jedno z nejlevnějších vytápění, které díky ekologickému spalování dřeva a dřevěných briket vypouští do ovzduší jen minimum emisí.

Výběr správných krbových kamen s výměníkem konzultujte raději s odborníky

Pokud vybíráte krbová kamna s výměníkem poprvé, jistě stojíce před celou řadou otázek. Protože je na trhu velké množství výrobců a zboží, doporučujeme, držet se několik zásadních rad. Nejdůležitějším kritériem při výběru krbových kamen s výměníkem je jejich výkon a rozdělení mezi místnost a samotný výměník. Pokud si nejste s výběrem jisti, obraťte se na odborníky, kteří vám pomohou najít taková kamna, která bez problémů vytopí i druhé patro vašeho domu.

Při výběru krbových kamen s teplovodním výměníkem, u kterých se očekává, že budou bezstarostně vytápět celý dům nebo chalupu, doporučujeme vybírat z kvalitních výrobků od renomovaných výrobců jako je například Romotop, Haas+Sohn, HS Flamingo, Hein nebo Nordica . Nekvalitní krbová kamna s výměníkem mohou způsobit celou řadu problémů a vysoké finanční náklady na opravu.

Jak krbová kamna s výměníkem fungují?

Krbová kamna s teplovodním výměníkem předávají díl svého výkonu do ohřevu vody a zbytek je teplovzdušný. Voda má lepší tepelnou vodivost než vzduch a tohoto důvodu tak dokáže rychleji přijímat teplo z krbových kamen, ohřátou vodu rozvádět a rychleji tak vytopit váš domov. Zároveň lze teplo uložené ve vodě také skladovat v akumulační vodní nádrži. Velkou výhodou teplovodních krbových kamen, resp. krbových kamen s výměníkem je možnost suplovat kotel a krb najednou.

Krbová kamna s výměníkem dokážou předat až 75 % výkonu do radiátorů. Protože spalují sekundárním způsobem, mají nízké emisní hodnoty a většina kamen má vyjímatelný výměník. V krbových kamnech lze topit dřevem, peletami, briketami a někdy i uhlím, s tím ale opatrně. Uhlí dehtuje a špiní sklo, zanáší komín a údržba kamen je pak náročnější na čištění.

Krbová kamna s výměníkem nabízejí vysokou míru účinnosti

Výkonnost kamen je závislá na parametrech komínu a správného dimenzování kamen. Důležitá je také hmotnost kamen, podle kterých jednoduše odvodíte kvalitu a spolehlivost. Když jsou kamna lehčí jak 100 kg, nezahrají příliš muziky. Charakteristickou vlastností kamen s výměníkem je horší hoření, než u modelů bez výměníku. Obecně platí, že čím kvalitnější kamna jsou, tím čistější hoření nabídnou.

Krbová kamna s výměníkem vykazují vysokou míru účinnosti. Aktuální krbová kamna nabízejí až 85% spalování, čím se blíží ke klasickým plynovým kotlům. Efektivita spotřebiče spočívá v uzavřeném spalovacím prostoru hoření regulací přívodů vzduchu. Vybírejte výhradně ekologická krbová kamna, která spálí jen minimum dřeva a ušetří tak výrazně vaše finanční prostředky.

Krbová kamna jsou také samozřejmě i o estetickém zážitku. Jen si představte, jak sedíte doma na sedačce, zabalení v dece, v ruce máte čaj nebo kávu, a můžete si užívat teplo ale i obraz plamenů v kamnech. No není to příjemná představa?

 

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist