5 důvodů, proč si pořídit vanu

Pokud renovujete svou koupelnu, určitě se setkáte s věčnou otázkou: sprchový kout nebo vana? Ať už patříte mezi milovníky ranní spršky nebo dáváte přednost relaxaci v horké lázni, přinášíme vám 5 důvodů, proč se poohlédnout právě po vaně.

Neumíte si představit svůj život bez uklidňující horké lázně, ale vaše druhá polovička nechce o vaně ani slyšet? Sepsali jsme pro vás 5 argumentů, proč byste ve své koupelně měli mít vanu.

Na velikosti (ne)záleží

Již dávno neplatí pravidlo, že do malé koupelny patří sprchový kout, zatímco v prostorné koupelně musí být jednoznačně vana. Na trhu se setkáte i s velkými sprchovými kouty nebo naopak menšími vanami.

Při výběru vhodné velikosti vany se nezaměřujte pouze na dostupný prostor v koupelně, ale i na rozměry největšího člena vaší domácnosti. Vana musí být hlavně pohodlná, a to jak na délku, tak na šířku.

Osobitý design

Pamatujete si doby studených plechových van? To už je naštěstí minulostí. Na trhu je k dispozici široká škála materiálů, tvarů a rozměrů van. Nejčastěji se setkáte s akrylátovou či smaltovanou vanou, ale pro designové nadšence jsou k dispozici i luxusnější materiály jako například dřevo, kámen, mramor nebo sklo.

Materiál však není to jediné, co na vaně můžete ovlivnit. Celkový vzhled koupelny může ovlivnit i samotný tvar vany. Volný prostor můžete zaplnit pomocí rohové nebo atypické vany. Do velkých koupelen se skvěle hodí i volně stojící vana s podlahovou baterií.

Univerzální využití

Ráno máte náladu na osvěžující sprchu, ale večer se chcete po náročném dni naložit do vany a odpočinout si? S vanovou zástěnou se můžete bez problémů a bez cákání vysprchovat i ve vaně.

Stejně jako u samotných van máte i u vanových zástěn na výběr z několika rozměrů, tvarů a designů. Než se tedy pro nějakou zástěnu rozhodnete, podívejte se na tvar vany a důkladně si změřte její rozměry.

Snadná údržba

Vana se lépe udržuje. Sprchové kouty mají mnohem více záhybů, kde se může usazovat vodní kámen a další nečistoty. Navíc pokud při koupi zvolíte vanu se speciální povrchovou úpravou, máte vyhráno.

Například povrchová úprava JikaPerla značky Jika usnadňuje údržbu a prodlužuje životnost povrchu vany. U technologie Perl-Effekt od Kaldewei voda sklouzne po povrchu vany přímo do odpadu společně s nečistotami a vápenatými částečkami. Po koupání stačí vanu opláchnout teplou vodou a vytřít hadříkem do sucha. 

Ve vaně si užijete více zábavy

Děti milují koupání ve vaně, protože si v ní mohou vyhrát. Určitě si také vzpomenete na velké námořní bitvy nebo na panenky, které se ve vaně proměnily na mořské panny. Vana je místo, kde můžete uniknout realitě a věnovat se pouze sobě. Zapalte si svíčky, nalijte si skleničku vína a dopřejte si uvolňující koupel. Není to dostatečný důvod v době plné stresu a shonu?

Autor článku

SANITINO s.r.o.

O autorovi

Od roku 2008 jsme spolehlivým partnerem pro vaše nákupy koupelnového a kuchyňského vybavení. Věříme pouze prověřeným renomovaným světovým i českým značkám a společně s nimi se již několik let snažíme vykouzlit spokojená rána v každé koupelně. V naší nabídce SANITINO najdete opravdu rozmanitý výběr sanitární keramiky, vodovodních baterií, sprchových koutů, koupelnového nábytku, zrcadel i koupelnových doplňků.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist